Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Verbeeck ska träffa jultomten i Rovaniemi

Foto: LENA EMMOTH / TR BILD
Jos Verbeeck ska köra lopp i ”tomteland” den 4 december. Foto: LENA EMMOTH / TR BILD

Jos Verbeeck brukar inte dra sig för att tävla i Norden, men nu åker han snart för att träffa jultomten i finska Rovaniemi...

Publicerad:

Jos Verbeeck har tävlat på massor av banor och platser runt om i världen. Den 4 december väntar dock ett extra exotiskt äventyr för 64-åringen när han blir en av huvudattraktionerna under Arctic Horse Race i Rovaniemi. Det är i den här staden vid norra polcirkeln som jultomten tar emot besökare året runt. Nu väntar han alltså på Verbeeck.

Förutom tomtebesök ska Jos som vanligt göra sitt jobb i sulkyn. I en kuskmatch ställs han bland annat mot det unga finska gardet i form av Santtu Raitala, Hannu Torvinen och Olli Koivunen. Det här skriver M.T. Ravinetti. Meningen var att svenska duon Johnny Takter och Peter Ingves skulle vara med i kuskmatchen, men dessa har valt att backa ur. Verbeeck lär dock blir en bra ”vikarie”.

I maj i år deklarerade Jos Verbeeck att han ska sluta helt som kusk efter årsskiftet. Så det här kan bli ett av hans sista framträdanden.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.