Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Vitruvio vann storloppet

Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD
Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD

Den här gången slapp Björn Goop och Vitruvio en stenhård spetsstrid. Då kunde hästen hålla undan före en tapper Cokstile.

Publicerad:

Det blev en kanonstart för svenskduon Handsome Brad och Antonio Tabac när Kymi Grand Prix skulle avgöras i Kouvola. Ekipagen kunde ta sig förbi de invändiga konkurrenterna och det var Ulf Stenströmers Handsome Brad som vann den duellen och satt i ledningen med Antonio Tabac i rygg. Då lämnade Pierre Vercruysse tredje invändigt med Björn Goop-tränade Moni Viking för att köra mot ledaren. Det blev ett lyckat drag, men det dröjde inte länge innan Björn Goop kom fram med favoriten tillika stallkamraten Vitruvio (e. Adrian Chip) och ställde en fråga. När positionerna var intagna satt Vitruvio i ledningen med Moni Viking i rygg. På utsidan satt Cokstile och Christoffer Eriksson som i sin tur hade Oslo Grand Prix-vinnaren Ble du Gers och Jos Verbeeck i sin rygg.  När upploppet kom blev det en duell mellan Virtuvio och utvändige Cokstile. Hästarna stred sida vid sida upploppet ner och det skiljde inte mycket när mållinjen kom. Ändå tillräckligt för att det direkt vid målgång gick att se att invändiga Vitruvio höll undan till seger. Därmed fick han revansch efter den hedersamma tredjeplatsen i Oslo Grand Prix. 

– Det var två topphästar som kämpade mot varandra över hela upploppet. Christoffers häst var väldigt duktig, men Vitruvio tog fram sin fighting spirit och det avgjorde till slut, sade Björn Goop i segerintervjun.

En bit bakom den duon blev det en hård strid om tredjeplatsen mellan Moni Viking, Handsome Brad och Bli du Gers. Med knappt marginal blev det Moni Viking som satte nosen först bland de tre. Pierre Vercruysse vred ut hästen bakom täthästarna när upploppet kom. 
Där med blev det en seger och en tredjeplats för Goops hästar. 

– Jag är väldigt glad över båda hästarna. Det var bra gjort av Moni Viking att vara trea med tanke på att det var första gången mot de allra bästa.

Segertiden för Vitruvio blev 1.11,6a/2100 meter. Förstapriset var 100 000 euro.

För elitloppstvåan Cokstile blev det alltså en ny andraplats. På upploppet trodde Christoffer Eriksson på mer. 

– Vi fick en bra start och körde fram till dödens. Tyvärr måste jag köra mot två Goop-hästar. Cokstile var bra, men Vitruvio svarade ärligt. Jag trodde att vi skulle vinna, men tyvärr inte, sade Christoffer Eriksson efter loppet.

Med i loppet fanns även Petri Salmela-tränade Makethemark. Tillsammans med Santtu Raitala hamnade han i fjärde utvändigt bakom Chief Orlando. Det slutade med en galopp vid ingången av slutsvängen. 

Kurvorna i Kouvola är snäva. Hästen hade krafter kvar, men galopperade i sista kurvan, sade Santtu Raitala. 

Handsome Brad fick nöja sig med fjärdeplatsen knappt före Bli du Gers.

– Vi körde fort första 300 och vi fick ledningen. Till slut blev det tredje invädnigt. Handsome Brad gjorde ett bra lopp och jag är nöjd med honom, sade körande Carl Johan Jepson. 

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.