Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Westholm mot dubbla starter i Finland

Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD
Jörgen Westholm skickar sin färska EM-trea Unique Juni till finska Forssa för två starter på lika många dagar. Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD

Jörgen Westholm skickar stenhårda stoet Unique Juni för starter både fredag och lördag i finska Forssa.

Publicerad:

Loppet det handlar om är Tammavaltikka för ston, där det blir tuffa tag. Först möts de tolv stona under fredagen i ett sprinterlopp med bilstart och ett förstapris på 7.500 euro. Därefter ställs de mot varandra igen under lördagen med omvänd spårlottningen, men då är det 2640 meter med autostart som gäller. Alltså riktigt finskt upplägg och förstapriset är det samma. Unique Juni (e. Uptown Yankee) kommer att köras av Santtu Raitala.

Unique Juni  har i år tjänat ihop drygt en miljon kronor, precis som fallet var under 2020. Detta genom runt 700.000 kronor i Frankrike och därefter tredjeplatsen i EM för ston på Solvalla. Sammanlagt ståtar det åttaåriga stoet med 12 vinster och 5.661.888 kronor. Återstår att se hur mycket hon utökar kontot med när det blir första starten på finsk mark. Tidigare har hon förutom många lopp i Frankrike även ”klarat av” Tyskland.

 

FAKTA

Startlista, fredag, Forssa

1640 meter auto

 1. Club Nord Elit
 2. Piece Of Glory
 3. Stonecapes Queila
 4. Peanuts
 5. Free Me
 6. Unique Juni
 7. Ice Wine
 8. Willow Pride
 9. Selene Lune
 10. Pica-Pica Oak
 11. Her Royal Highness
 12. La Cerise

Lördag

2640 meter auto

 1. La Cerise
 2. Willow Pride
 3. Her Royal Highness
 4. Unique Juni
 5. Pica-Pica Oak
 6. Free Me
 7. Stonecapes Queila
 8. Piece Of Glory
 9. Ice Wine
 10. Peanuts
 11. Club Nord Elit
 12. Selene Lune
ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.