Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Le Gros Bill klar för Finlandia Ajo

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Le Gros Bill. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Vinnaren av Finlandia Ajo får en inbjudan till Elitloppet. Nu är första hästen till det finska storloppet klar. Ari Viander har tackat ja med Le Gros Bill.

Publicerad:

Söndagen den 9 maj körs årets upplaga av Finlandia Ajo på Vermo över 1620 meter. Vinnaren belönas med 110.000 euro samt en direktplats till Elitloppet. Nu har arrangören gjort klart med första hästen till storloppet – med bakom startbilen kommer fjolårstrean Le Gros Bill, tränad av Ari Viander, vara.

– Le Gros Bill har tagit plats i finska eliten och har börjat året mycket lovande. Han har visat att han är en given häst i Finlandia Ajo, säger Vermos sportchef Miika Lähdeniemi i ett pressmeddelande.

Le Gros Bill har övertygat i år med två segrar på två försök. Ifjol flyttades Finlandia Ajo till september. Den gången var Le Gros Bill trea bakom Jerry Riordans Zarenne Fas och Daniel Redéns Double Exposure.

Ett annat finländskt storlopp avgörs 17 april. Då körs nämligen Seinäjoki Race. Dit har arrangören i detta nu klart med fyra hästar. Le Gros Bill kommer att vara med även där.

Klara för loppet i Seinäjoki är också Ingemar Hultqvists Selmer I.H., Hannu Korpis Grainfield Aiden och Anne Kangas Peanuts.

Förstapriset i Seinäjoki Race är 70.000 euro och loppet avgörs över 2100 meter.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.