Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Kontio vann Kungstravet

Foto: MARIA HOLMÉN
Jorma Kontio vann Kungstravet i Finland. Foto: MARIA HOLMÉN

Jorma Kontio har vunnit många storlopp, men hade aldrig vunnit Kungstravet, ett lopp han under söndagen fullbordade triumfen i tillsammans med Jokivarren Kunkku.

Av: Timo Mahlamäki
Publicerad:

Jokivarren Kunkku var överlägsen i årets Kungstrav då hästen segrade i alla tre deltävlingarna. Igår segrade hästen i medeldistansloppet. Idag triumferade Jokivarren Kunkku både i sprinterloppet (1.609 meter) och i loppet som avgjordes över 3.100 meter.
I stayerloppet släppte Jorma Kontio ledningen, men sedan kunde Jokivarren Kunkku spurta hem vinsten. Hela vinstpotten var värd 80.000 euro och det blev alltså en historisk dag för Jorma Kontio som för första gången vann Kungstravet.
Saaga S. heter drottningen. Hon vann också alla deltävlingar i stoklassen tillsammans med Matti Nisonen. Även Saaga S. tjänade 80.000 euro.

Kungstravet avgjordes i Joensuu.
 

ANNONS

Ämnen i artikeln


  • Timo Mahlamäki

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.