Sveriges ledande travtidning
ANNONS

27 hästar kvar i andra kvalloppet

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Delia du Pommereux har vunnit Prix du Bourbonnais två år i rad och är även anmäld till årets upplaga den 13 december. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Söndagen den 13 december avgörs Prix du Bourbonnais, det andra kvalloppet till Prix d'Amérique. I nuläget är 27 hästar kvar i loppet.

Publicerad:

I Prix de Bretagne (första kvalloppet) var det relativt okända Diable de Vauvert (e. Prince d’Espace) som spurtade till seger för Gabriele Gelormini. Detta knappt före Feliciano och Bahia Quesnot. Den trion är nu garanterad en plats i nästa års Prix d'Amérique. Nästa chans till tre friplatser kommer den 13 december i Prix du Bourbonnais. Delia du Pommereux har vunnit det här loppet två år i rad och är en av 27 hästar som just nu kvarstår i loppet, liksom topptrion från Prix de Bretagne. Här återfinns bland annat också årets Prix d'Amérique-vinnare Face Time Bourbon, Moni Viking, Fredrik Wallin-tränade Activated, Tomas Malmqvists Calle Crown samt Anders Lindqvist-tränade fyraåringen Hudson River. Loppet körs över 2.850 meter och den samlade prispotten i detta grupp II-lopp är 95.000 euro.

De anmälda hästarna just nu (minst pengar först):

Fiesta du Belver

Hudson River

Flicka de Blary

Valzer di Poggio

Altea de Piencourt

Elvis du Vallon

Calle Crown

Jerry Mom

Romanesque

Fakir du Lorault

Express Jet

Frisbee d'Am

Diable de Vauvert

Gotland

Moni Viking

Activated

Drole de Jet

Feliciano

Bilooka du Boscail

Etoile de Bruyere

Chica de Joudes

Erminig d'Oliverie

Delia du Pommereux

Bahia Quesnot

Carat Williams

Bilibili

Face Time Bourbon

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.