Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ändrade planer för Face Time Bourbon

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Face Time Bourbon. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Tanken var först att gå ut i Prix de Bourgogne som uppladdning inför Prix d’Amérique.
Nu är planerna annorlunda för Sébastien Guaratos världsartist Face Time Bourbon.

Publicerad:

Kretsen kring hästen har nämligen meddelat att han siktas mot start i nästa B-lopp, Prix du Bourbonnais. Loppet körs på Vincennes söndagen den 12 december över 2850 meter.

Loppet blir, som läget ser ut nu, i så fall hästens sista inför Prix d’Amérique som avgörs på Vincennes den 30 januari. Face Time Bourbon jagar sin tredje raka seger i storloppet.

– En start om tre veckor passar bra. Det är en häst som är fräsch och har bra fart. Jag tror inte att han har några problem med att det blir en och en halv månad utan lopp fram till Prix d'Amérique, säger kusken Éric Raffin tilll Equidia.

– Om han startar han i Prix de Bourgogne där det går en 1.09-tid blir det ett tufft program med Prix d'Amérique och Prix de France. Jag tycker det blir bra med Prix du Bourbonnais.

Face Time Bourbon segrade i vinterns första B-lopp, Prix de Bretagne på 1.11,4/2700 meter vilket var nytt löpningsrekord. Kvalificerade sig för Prix d'Amérique gjorde Etonnant och Ganay de Banville som var tvåa respektive trea.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.