Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Calgary Games är med i Prix de Belgique

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Calgary Games ser ut att få en plats i Prix de Belgique. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Det har varit en riktig nagelbitare.
Men nu har Calgary Games fått en startplats i Prix de Belgique.

Publicerad:

Calgary Games äventyr i Frankrike har än så länge inte varit någon spikrak historia. Debuten på fransk mark slutade med en snöplig galopp på julafton men nu siktar kretsen kring hästen framåt. 

Hingsten efter Readly Express var i början med i anmälningslistan till Prix de Belgique men stod till en början med som reserv. Nu skriver Anders Lindqvist, travtränare tillika expert på fransk travsport, på Twitter att stjärnhästen har fått en plats i loppet. Det är också den sista chansen att kvala in till Prix d’Amérique sista helgen i januari. 

Den som har lämnat sin plats till förfogande är fjolårets vinnare av Elitloppet Etonnant. Och det ska ska säkra Calgary Games en startplats i loppet som körs på Vincennes nu på söndag. Startlistan blir dock helt klar först på torsdag runt lunchtid. 

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.