Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Cleangame fick ge sig

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Enino du Pommereux tog skalpen på Cleangame. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Han hade inte vunnit sedan mitten av augusti, men nu tog Enino du Pommereux skalpen på självaste Cleangame.

Publicerad:

Det var i grupp II-loppet Prix Chambon P i Laval som Cleangame jagade lite revansch efter galoppmisslyckandet i Prix des Ducs de Normandie. Men det blev ingen seger den här gången heller. Jean Michel Bazire fick tredje par utvändigt och attackerade 900 meter från mål. Cleangame tog sig snabbt fram utvändigt om ledande Enino du Pommereux (e. Coktail Jet), men när Matthieu Abrivard ryckte norska gasen på Enino hade inte Cleangame något att sätta emot.

Enino du Pommereux slutade tvåa i vintras i såväl Prix de Belgique som Prix Tenor de Baune samt var nia i mål i Prix d'Amérique. Det här var dock faktiskt första segern sedan den i grupp II-loppet Prix Jockey i mitten av augusti. Segertiden i dag skrevs till 1.12,4/2875 meter och förstapriset var 38.250 euro.

Trea i mål slutade Enino du Pommereuxs syster Delia du Pommereux och sjua brorsan Clif du Pommereux!

I grupp III-loppet Prix d'Istres för treåriga ston spurtade Kevin Vanderschelden-tränade Headline (e. Brillantissime) till seger från andra par utvändigt för Jean-Pierre Dubois. Segertiden blev 1.15,9/2875 meter och förstapriset var runt 25.000 euro.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.