Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Cool Kronos gör debut för Jean-Michel Bazire

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Under torsdagen debuterar Cool Kronos för Jean-Michel Bazire. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

I slutet av augusti stod det klart att Svante Båth och Tommy Evefjord flyttat Cool Kronos till Frankrike och Jean-Michel Bazire. På torsdag debuterar hästen för sin nya tränare.

Publicerad:

Cool Kronos har varit med i flera unghästfinaler. Som tvååring var han bland annat tvåa i Svampen bakom Mi Ma Orthus. Svante Båth, som äger Cool Kronos tillsammans med Tommy Evefjord, har tränat hästen genom hela dennes karriär men sedan en månad finns han i Jean-Michel Bazires regi.

– Vi beslutade oss för att testa hästen i Frankrike och spontant känns det som att han hör hemma där. Han kom dit i början av förra veckan. Det ska bli intressant att se hur långt Bazire kan nå med honom i de franska förhållandena. Han har visat sig vara en tränare som kan lyfta de skandinaviska hästarna när de kommer dit, sa Svante Båth till Travronden i samband med flytten.

Nu har det blivit dags för första starten hos Bazire. Cool Kronos finns med i startlistan till Prix de Mehun Sur Yevre (€60.000) som körs på Vincennes under torsdagen.

Loppet har lockat 16 deltagare och går över 2100 meter och autostart. Förstapriset är 27.000 euro och Cool Kronos inleder från spår elva bakom bilen tillsammans med Jean-Michel Bazire i sulkyn. Bland motståndet återfinns bland andra Markus B Svedbergs Kimi di Quattro som kommer till start med två raka seger. I torsdagens lopp körs han av Alexandre Abrivard.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.