Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Earl Simon kommer inte till start

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Earl Simon missar onsdagens tilltänkta comeback. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Tanken var att Earl Simon skulle göra comeback på tävlingsbanan i dag, onsdag. Men så blir det inte. Thierry Duvaldestin har strukit euromiljonären.

Publicerad:

Planen var att starta Earl Simon i Angers i dag, onsdag. Den tioårige hingsten fanns med i startlistan till Grand Prix Angers Loire Metropole. Samma lopp där han gjorde sin senaste start och blev oplacerad.

Men hästen ströks på tisdagen. Earl Simon ägs av svenska Stall Skytten och tränas av Thierry Duvaldestin. Susanne Ohme arbetar hos Duvaldestin och berättar varför hästen inte kommer till start.

– Thierry var inte riktigt nöjd med honom i sista jobbet, det är inget direkt fel men vi avvaktar start lite till, säger hon.

Hästens hittills största seger kom i grupp I-loppet Kymi Grand Prix 2022. Han har även varit tvåa i Grand Critérium de Vitesse och trea i Europaderbyt, Prix de Paris och Critérium Continental.

År 2020 startade Earl Simon i Elitloppet där han vann försöket och var trea i mål i finalen, men diskvalificerades för trängning. 

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.