Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Earl Simons karriär i fara

Foto: LENA EMMOTH / TR BILD
Earl Simon deltog i Elitloppet 2020. Efter det har han bara gjort nio starter på grund av skadeproblem. Foto: LENA EMMOTH / TR BILD

Earl Simon har drabbats av ett bakslag efter comebacken förra veckan. Nu är hans framtid som tävlingshäst osäker.
– Vi får se i höst vad vi ska göra med hans karriär, säger tränaren Thierry Duvaldestin till Paris Turf.

Publicerad:

Den 5 april gjorde Earl Simon sin första start sedan i höstas. Hingsten slutade oplacerad i ett grupp III-lopp och nu kommer negativa rapporter från stallet.

– Han övertygade inte i comebacken i Angers. Efteråt blev han varm i benet igen och då är det bättre att han får sluta träna. På hans nivå går det inte att tävla nedsatt och han är nio år gammal, säger tränaren Thierry Duvaldestin till Paris Turf.

Earl Simon har gjort 44 starter och vunnit 21 av dem. Frågan är om det blir några fler.

– Vi får se i höst vad vi ska göra med hans karriär.

Så är läget med hans andra stjärnor

Duvaldestin, som tog över som tränare till Earl Simon efter Jarmo Niskanen, lämnar även rapporter om två andra topphästar i stallet.

Idao de Tillard har betäckt. Han har visat sig väldigt produktiv, betjänat sin ”bok" och och kan snart avsluta sin avelssäsong. Inget är riktigt bestämt, men det är möjligt att han kommer tillbaka till tävlingsbanan innan sommaren, säger Duvaldestin och fortsätter:

– När det gäller Flamme du Goutier har hon gjort sig förtjänt av en månads semester efter vintermeetinget. Jag valde dock att förkorta den lite. Hon har precis åkt till havet och där kommer hon att vara lite kortare än förra året. Hon tog så lång tid på sig att komma tillbaka till sin allra bästa form då.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.