Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Éric Raffin tog historisk seger

Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD
Éric Raffin. Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD

2006 vann Jean-Michel Bazire 345 segrar under ett och samma år och 2019 nådde Éric Raffin också han upp till samma segerantal. På torsdagen raderades det tidigare rekordet ut när Raffin var först i mål med Gys.

Publicerad:

Segern med Gys (e. Torino d’Auvillier) i Prix de Compiegne, som tränas av Eric Beauvais, var Éric Raffins 346:e för året. Aldrig någonsin tidigare har en kusk vunnit så pass många lopp i Frankrike under ett och samma år. 292 av dessa är tagna i sulky och resterande 54 i monté.

Segrar som utmärker sig under året är bland andra grupp I-loppen Prix de France med Délia du Pommereux, Prix de Sélection och Prix René Ballière med Face Time Bourbon tagna på fransk mark.

Dessutom har han i Italien vunnit grupp I-loppet Gran Premio Lotteria med Face Time Bourbon och på svensk mark var han bäst i Paralympiatravet tillsammans med Délia du Pommereux.

Med Face Time Bourbon har han under året också vunnit Grand Prix de Wallonie i Belgien samt St Michel-Ajo i Finland.

Éric Raffin kör ytterligare hästar på Vincennes under torsdagen och fredagen och kan således bättra på rekordnoteringen ytterligare.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.