Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Erik Bondos plan för Cokstile inför Prix d'Amérique

Foto: MIKAEL ROSENQVIST/TR BILD
Cokstile, här med Wim Paal i sulkyn. Foto: MIKAEL ROSENQVIST/TR BILD

Han vann Prix d'Amérique redan 2003 som tränare med Abano As. Nu har dansken Erik Bondo planen klar för hur Cokstile ska kunna upprepa den bedriften.
– Han behöver ett lopp till. Det blir Prix de Belgique om två veckor, säger Erik Bondo till Trav Og Galopp-Nytt.

Publicerad:

Rebella Matters (e. Explosive Matter) var redan inkvalad och i går blev elitloppsvinnaren Cokstile (Quite Easy U.S.) den andra norskfödda hästen att ta en plats i årets upplaga av Prix d'Amérique. Detta via segern i Prix de Bourgogne. 
– Det var en Cokstile som visade sig vara på helt rätt väg den här gången. Jag har lagt upp träningen för att Cokstile ska vara helt på topp till Prix d'Amérique. Nu är vi redan klara för det loppet och kan lägga upp Prix de Belgique mera som ett led i träningen inför Prix d'Amerique, berättar Erik Bondo vidare för TGN.

Före starten i Prix de Bourgogne hade Cokstile befunnit sig på Bondos franska filial i Le Mans, cirka 20 mil söder om Paris. Dansken har sedan 60 hästar hemma i Italien. Det var 18 år sedan han vann Prix d'Amérique med Abano As, året då Gigant Neo slutade trea och Energetic femma. 
– Cokstile var riktigt fin i Prix de Bourgogne, men det finns mer att gå på, avslutar Erik Bondo.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.