Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Etonnant bäst i Prix de l'Atlantique

Foto: JEAN-LUC LAMAERE/LE TROT
Etonnant vinner Prix de l'Atlantique före Go On Boy, trea slutade Hohneck. Foto: JEAN-LUC LAMAERE/LE TROT

Richard Westerinks Etonnant visade sig bäst i Prix de l'Atlantique under lördagen.
Vinsten i loppet var värd 90.000 euro för hingsten som kommit ur vinterns hälsobekymmer på bästa tänkbara sätt.

Publicerad:

Något Prix d'Amerique blev det inte i år för Richard Westerinks Etonnant, på grund av hälsoproblem. Men under vårkanten har nioårige hingsten visat vart skåpet ska stå. 

Efter att ha segrat direkt i comebacken i Caen, följdes segern upp med ytterligare vinst i Prix Kerjacques på Vincennes. 

Under lördagen kom tredje raka segern för Etonnant, efter att han tillsammans med Anthony Barrier vann Prix de l'Atlantique på Parisbanan Enghien.

Hittade till ledningen en bit in i loppet

Efter lugn start hittade Anthony Barrier ner i mitten av fältet med Etonnant, samtidigt som en av de värsta konkurrenterna Hohneck hittat till ledningen. Efter drygt 600 meter kliade det däremot i fingrarna på Barrier och Etonnant avancerades mot täten, en position han nådde efter 1400 meter. 

Första 1150 meterna travades efter 1.11,4 och första 1650 meterna efter 1.10,6, så Etonnant tvingades till en rejäl rush för att hitta till ledningen.

Men trots det tuffa löpningsförloppet var det ingen som på allvar kunde hota Etonnant. 

Foto: JEAN-LUC LAMAERE/LE TROT
Anthony Barrier och Richard Westerink vid vinnarpodiet på Enghien. Foto: JEAN-LUC LAMAERE/LE TROT

Firade med champagnesprut på vinnarpodiet

Romain Derieux Go On Boy spurtade fenomenalt efter att ha suttit bland de sista under loppet, men hans sista 500 meter var svettiga. I rygg följde dessutom Pierre Belloches Skandinavienaktuella Horsy Dream med fint till fjärdeplatsen för Eric Raffin. Trea slutade Hohneck från rygg ledaren för körande Gabriele Gelormini, tränad av Philippe Allaire.

Segertiden för sonen till Timoko landade på 1.11,0a/2150 meter och av totalsumman i loppet, 200.000 euro, gick 90.000 euro till kretsen kring Etonnant.

Svenskseger genom Malmqvist

Om det blev en tredjeplats i storloppet, kom Philippe Allaire få revansch i det näst högst doterade loppet på Enghien denna lördag. Just A Gigolo (e. Boccador de Simm) vann nämligen i Prix de Tonnac-Villeneuve, ett lopp för fyraåringar. 

Vinsten var värd 54.000 euro och togs tillsammans med Franck Nivard

Vinnartiden blev 1.15,0/2875 meter.

En svenskseger blev det även under tävlingsdagen. Det genom Tomas Malmqvists Eric The Eel som tillsammans med Eric Raffin vann ett lopp för sjuåriga och äldre hästar med 30.600 euro i förstapris. 

Det var första årssegern för Eric The Eel som vann efter att ha spårat det 2150 meter långa loppet från start till mål. 

Vinnartiden blev 1.13,2a/2150 meter.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.