Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ingen start i fyraåringsloppet för Calgary Games

Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD
Calgary Games. Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD

Det blir ingen start i Critérium Continental för Calgary Games. Debuten på den franska kolstybben får vänta.
– Det viktigaste just nu är att få alla märrarna dräktiga, säger tränaren Timo Nurmos.

Publicerad:

Efter segern i Europaderbyt, som är hästens senaste start så öppnade Timo Nurmos för det stora fyraåringsloppet i en krönika i Travronden. Så blir inte fallet.

I onsdags twittrade den franska kanalen Equidia ut nyheten om att Timo Nurmos stjärna Calgary Games inte åker till Vincennes för att starta i Critérium Continental i mellandagarna. Något som tränaren nu bekräftar. Hästen jobbar för fullt med avelsbiten vilket omöjliggör en resa till Frankrike.

– Han är fortfarande kvar på Menhammar och tappas på sperma. Han joggar varje dag men han måste kunna träna för fullt för att vara med där, säger Timo Nurmos till Travronden.

Nurmos utesluter dock inte att Calgary Games startar i ett femåringslopp på Vincennes under Prix d’Amérique-helgen.

 – Det stora målet just nu är att få alla märrarna dräktiga, det är viktigaste. Han jobbar på för fullt på Menhammar. Det har kommit en förfrågan från Frankrike, men det går inte att bestämma än. Det är ovanligt att fransmännen skickar förfrågningar till svenska hästar om att komma dit. Vi får se hur vädret blir här, hur han kan träna ifall banorna börjar frysa och hur länge han blir kvar på Menhammar. 

Intresset för att använda hästen i aveln har hittills varit skyhögt. Hästen fulltecknades på en dag och under auktionen Menhammar Online Sales såldes en betäckningsrätt i Calgary Games. Priset landade på 1,1 miljoner kronor.

Om det inte blir någon resa till Frankrike gör Calgary Games sin nästa start här i Sverige.

– Då blir det start någon gång efter avelssäsongen, i början av sommaren, säger Nurmos.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.