Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Jushua Tree mot comeback

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Jean-Michel Bazire har bestämt var Jushua Tree gör comeback. Det blir i Prix de Chenonceaux på Vincennes lördagen den 25 november. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Jean-Michel Bazires segermaskin Jushua Tree har inte startat sedan segern på Vincennes 2 september. Han ses av många som stallets stora hopp i Prix d’Amérique i vinter – nu har tränaren bestämt nästa uppgift för fyraåringen.

Publicerad:

Jushua Tree gick ett jobb inne på Vincennes i tisdags. Ett jobb som tränaren Jean-Michel Bazire verkar ha varit belåten med. För Equidia berättar Bazire att han bestämt nästa lopp för Jushua Tree.

Planen är att starta honom i Prix de Chenonceaux på Vincennes lördagen den 25 november. Det blir hans första start sedan segern i Prix Gaston Brunet på Vincennes den 2 september, problem med ljumskbråck har hållit hästen ifrån tävlingsbanan.

– Han var tillbaka på banan i tisdags. Vi har förlorat tid med honom men han visade att hans problem inte finns kvar längre. Han kommer att starta i Prix de Chenonceaux nästa lördag. Det är ett fantastiskt lopp för honom, säger Jean-Michel Bazire till Equidia.

Prix de Chenonceaux är ett grupp III-lopp för fyra- och femåriga hästar som tjänat som mest 385.000 euro. Det avgörs på Vincennes stora bana över 2700 meter.

Jushua Tree har vunnit 12 av 15 starter under karriären och sprungit in 367.150 euro. Han ståtar med sju segrar i följd varav tre av segrarna kommit i lopp med grupp II-status.

ATG har i skrivande stund 6,50 gånger pengarna på att Jushua Tree vinner Prix d’Amérique den sista söndagen i januari. Med det är han just nu tredjehandsfavorit i loppet.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.