Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Justin Bold vann då Jushua Tree floppade

Foto: THOMAS BLOMQVIST / TR BILD
Jushua Tree felade direkt i starten och galopperade på nytt över upploppet. Foto: THOMAS BLOMQVIST / TR BILD

På förhand var det många som trodde att Jean-Michel Bazire skulle defilera hem Prix Ovide Moulinet med sin jättetalang Jushua Tree.
Men sedan hästen floppat slutade det med vinst för Justin Bold.

Publicerad:

Förutom Idao de Tillard är Jushua Tree namnet på alla travintresserades läppar i Frankrike. Under söndagen skulle han defilera hem grupp II-loppet Prix Ovide Moulinet för femåriga hästar efter sin övertygande seger i Prix de Croix under Prix d'Amérique-helgen. Trodde de flesta. 

Men som 1.20-favorit stod hästen och studsa i starten och man tappade gott och väl 50-60 meter på klungan.

Körande Jean-Michel Bazire körde ifatt fältet och över upploppet försökte han också avancera, men istället för en framskjuten placering ändade det med ny galopp.

Seger trots tuff resa

Istället för att hästen tog sin femte raka seger kom loppet att gå till Justin Bold. Hästen som varit ute mot just Jushua Tree på sistone utan att räcka till, visade sig bäst för körande Yoann Lebourgeois

Trots att man fick gå utvändigt utan rygg sista 1200 meterna var hästen starkast till slut, även om Josh Power som liftat med i rygg hela vägen försökte utmana till slut.

Tränar Justin Bold gör Jean Remi Delliaux och vinnartiden blev 1.12,3/2700 meter. 

54.000 euro var vinsten värd för kretsen kring Bold Eagle-sonen som tog karriärens nionde triumf.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.