Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Klart för Prix de l'Atlantique

Foto: BRUNO VANDEVELDE/LE TROT
Inmarosa (bilden) är en av hästarna i Prix de l'Atlantique. Här drömmer ägaren om en plats i Elitloppet. Foto: BRUNO VANDEVELDE/LE TROT

På lördag körs Prix de l'Atlantique med två elitloppshästar.
Här är startlistan till grupp I-loppet på Enghien.

Publicerad:

Prix de l'Atlantique körs över 2.150 meter med autostart och vinnaren belönas med 90.000 euro, vilket motsvarar drygt en miljon svenska kronor.

Tio hästar finns med i startlistan. Bland andra Go On Boy och Hohneck som redan är klara för Elitloppet. De möter bland annat fjolårets vinnare av Prix d’Amérique, Hooker Berry och Hussard du Landret som vann årets Prix de Paris på nytt världsrekord.

Tre ston utmanar grabbarna i loppet. En av dem är Inmarosa som stod för starka prestationer under vintermeetinget, det blev bland annat andraplatser i Prix de Belgique och Prix de Paris. 

Vill till Elitloppet

På lördag startar hon från spår åtta bakom bilen. För Paris Turf berättar ägaren Jacques Cottel att de hoppas på en stark prestation som leder till att stoet bjuds in till Elitloppet.

– Det är väldigt bra med henne och är redo att gå ut i strid. Spåret kommer att spela en väsentlig roll, jag skulle vilja att det blir lite mer offensivt än vad det varit på slutet. Drömmen vore att hon slutar bland de tre bästa och blir inbjuden till Elitloppet. Vi får se, säger ägaren Jacques Cottel till Paris Turf.

Inmarosa är även inbjuden till Paralympiatravet på Åby den 4 maj. Något beslut kring hennes medverkan är ännu inte taget.

Se startlistan till Prix de l'Atlantique nedan.

FAKTA

Prix de l'Atlantique 2024

2.150 meter – autostart

Häst – Kusk

  1. Hooker Berry – Nicolas Bazire
  2. Emeraude de Bais – Franck Nivard
  3. Go On Boy – Romain Derieux
  4. Hohneck – Gabriele Gelormini
  5. Hussard du Landret – Yoann Lebourgeois
  6. Elvis du Vallon – David Thomain
  7. Hanna des Molles – Laurent Claude Abrivard
  8. Inmarosa – Leo Abrivard
  9. Ganay de Banville – Jean-Michel Bazire
  10. Horsy Dream – Éric Raffin
ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.