Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Nya planer för Face Time Bourbon?

Foto: JEAN-LUC LAMAÈRE/LETROT
Face Time Bourbon och Björn Goop vid segern i Prix d'Amérique. Foto: JEAN-LUC LAMAÈRE/LETROT

Tidigare har kretsen kring Face Time Bourbon aviserat tävlingsvila och avel efter Prix de Sélection. Men det blir eventuellt ytterligare en start – superstjärnan finns med i anmälningslistorna till Grand Critérium de Vitesse.

Publicerad:

I slutet av januari ordnade Face Time Bourbon och Björn andra raka segern i Prix d’Amérique. Mycket har hänt kring Sébastien Guaratos häst sedan dess.

Efter andraplatsen i Prix de France förkunnade hästens ägare Antonio Somma att Björn Goop skulle bytas ut som kusk. Det stod kort senare klart att det blir Éric Raffin som blir ny ordinarie kusk bakom den sexårige hingsten.

Éric Raffin har kört Face Time Bourbon vid två tillfällen tidigare. Bägge gångerna har det blivit seger.

På lördag startar ekipaget i Prix de Sélection på Vincennes. Ett lopp Face Time Bourbon vunnit de två senaste åren. Sébastien Guarato har varit tydlig med att Face Time Bourbon ska ägna sig åt avel på heltid efter starten i Prix de Sélection, men den planen kan vara ändrad.

Face Time Bourbon finns nämligen med i anmälningslistan till Grand Critérium de Vitesse. Sprinterloppet avgörs i Cagnes-sur-Mer söndagen den 14 mars med en samlad prissumma på 170.000 euro.

– Det ser ut som att stallet bytt planer lite med att anmäla även till det loppet. Men det är en preliminär anmälan och Sebastien Guarato har både ändrat och ändrat tillbaka planer förr, säger journalisten Kristin Riise Ödegaard till Kanal 75.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.