Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ordnar Philippe Allaire tredje raka?

Foto: THOMAS BLOMQVIST / TR BILD
Philippe Allaire startar Luciano Menuet i Critérium des Jeunes på söndag. Foto: THOMAS BLOMQVIST / TR BILD

Många blivande stjärnor har vunnit franska Critérium des Jeunes. På söndag avgörs 2024 års upplaga, där har Philippe Allaire chansen på tredje raka titeln.

Publicerad:

1997 vann General du Pommeau, 2002 hette vinnaren Look de Star och 2008 var Ready Cash först över linjen. På senare tid har Billie de Montfort (2014) och Django Riff (2016) vunnit loppet och de senaste två årens vinnare är Just A Gigolo och Koctel du Dain. Bägge tränade av Philippe Allaire.

På söndag har det blivit dags för grupp I-loppet Critérium des Jeunes på Vincennes och Philippe Allaire har chansen på nytt. Hans kort heter Luciano Menuet, hingsten efter Feliciano har inlett karriären med fyra segrar på åtta försök.

Critérium des Jeunes avgörs över 2700 meter och vinnaren kammar hem 90.000 euro. Mest pengar i det 14 hästar starka fältet har William Bigeons Louisiane de Bomo, dottern till Ready Cash har vunnit fem av sex starter och hittills tjänat drygt 160.000 euro.

För svensk del finns Tomas Malmqvist med i startfältet. David Thomain sitter i sulkyn bakom Lash Perrine. Sonen till Django Riff har en seger och tre andraplatser på sju starter på meritlistan.

Critérium des Jeunes startar klockan 17.05.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.