Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Storloppsvinnare fråntas segern

Foto: THOMAS BLOMQVIST / TR BILD
Roman Derieux tränar Go On Boy. Foto: THOMAS BLOMQVIST / TR BILD

I slutet av augusti vann Romain Derieux och Go On Boy Critérium des 4 Ans på Vincennes. En månad senare visade det sig att hästen lämnat ett positivt dopningsprov i samband med loppet – nu står det klart att han blir av med segern.

Publicerad:

Go On Boy testades i ett vad man kallar prerace-test dagarna innan loppet – ett test som i slutet av september presenterades som positivt.

– Jag har ingenting att dölja och vill vara transparent med att jag gav hästen en antiinflammatorisk behandling mot hosta. Med respekt av reglementet tredubblade vi karenstiden, sade Romain Derieux till Paris-Turf i slutet av september.

Fyraåringen diskvalificeras och blir av med förstaplatsen värd 76.500 euro. Det rapporterar franska Paris-Turf under onsdagen.

I stället flyttas Sébastien Guarato-tränade Gunilla d’Atout (e. Ready Cash) upp som etta. Stoet är ny vinnare av loppet tillsammans med kusken Björn Goop. Detta på segertiden 1.12,9/2850 meter. Bakom Gunilla d’Atout blev det en andra- respektive tredjeplats för Gu d’Heripre och Gotland.

Det här är inte Gunilla d’Atouts första segern i grupp I-loppsammanhang. I december 2019 plockade hon hem Critérium des 3 Ans. Även då med Björn Goop i sulkyn.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.