Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Svenska framgångar på Vincennes

Foto: JEAN-LUC LAMAÈRE/LE TROT
Kamehameha tog ännu en seger för Tomas Malmqvist. Foto: JEAN-LUC LAMAÈRE/LE TROT

Tomas Malmqvists Kamehameha fortsätter att imponera.
Under lördagen kom andra raka segern i ett grupp-II lopp.

Publicerad:

Tvååriga Kamehameha (e. Uniclove) fortsätter att övertyga. I grupp-II löpningen Prix Emmanuel Margouty på Vincennes kunde hästen, med Éric Raffin i sulkyn, ta det lugnt inledningsvis och sedan med ro ta över täten från Kanada och Theo Duvaldestin. Koctel du Dain låg på utvändigt om Tomas Malmqvists häst men det var inget som bekymrade Kamehameha som säkrade andra raka segern. Triumfen var värd över en halv miljon kronor. Segertiden skrevs till 1.14,8 över 2700 meter. 

En halv miljon på två starter 

Men det fanns flera svenskintressen. 

I ett grupp-III lopp tidigare under tävlingsdagen hade Johan Untersteiner klart för sig bakom Toto Barosso. Stallkamraten Indy Rock, körd av Björn Goop, tog sig till ledningen från spår sex bakom bilen – och släppte sedan till Toto Barosso. Första 1000 meterna avverkades efter 1.13,7 och sedan släppte Untersteiner loss. 

Det såg länge ut att hålla hela vägen men meterna innan mållinjen bet sig favoritspelade Bilo Jepson och David Thomain sig allt närmare och knep segern. Den snöpliga förlusten till trots så kunde ägaren Leif Bergwall konstatera att hans valack efter Ready Cash sprungit in drygt en halv miljon på de två starterna nere i Frankrike. 
 

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.