Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Svenska topphästar anmälda till Vincennes

Foto: TR BILD
Bonneville W.I. och kretsen runt hästen efter segern i Svenskt Travoaks 2022. Foto: TR BILD

Det ser ut att bli en spännande vecka på Vincennes för svensk del. I listorna mellan torsdag och söndag finns hästar som Aurelia Express, Global Dancer, Bonneville W.I, Jazzy Perrine, Coquaholy, Sayonara, Admiral As, Glamorous Rain, Great Skills och San Moteur med.

Publicerad:

På måndagen blir startlistan till Prix Jean Boillereau definitiv. Loppet avgörs över 2100 meter och autostart på Vincennes på torsdag och är öppet för fem- till tioåriga hästar som tjänat mellan 130.000 och 550.000 euro.

I anmälningslistan just nu finns ett flertal svensktränade hästar med. Hästar som Fredrik Wallins Sayonara, Daniel Redéns duo Admiral As och Glamorous Rain samt Daniel Wäjerstens Great Skills.

På lördag avgörs fyraåringsloppen Prix Octave Douesnel och Prix Ariste Hemard över 2700 meter. Det första för hingstar och det senare för ston. I Prix Octave Douesnel finns i skrivande stund Tomas Malmqvists Coquaholy med medan svenskintresset i Prix Ariste Hemard ser ut att bli än större.

I den anmälningslistan finns namn som Timo Nurmos duo Aurelia Express och Bonneville W.I. samt Fredrik Wallins Global Dancer och Tomas Malmqvists Jazzy Perrine att läsa.

På söndagen avgörs andra B-loppet för vintern, Prix du Bourbonnais och här har kretsen kring San Moteur aviserat start för hingsten. Prix du Bourbonnais avgörs över 2850 meter och de tre främsta i mål är kvalificerade för Prix d’Amérique.

Startlistorna till lördagens tävlingar blir definitiva på onsdag och de till söndagens tävlingar blir definitiva på torsdag.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.