Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Sylvain Roger om Délia du Pommereux: "Optimist"

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Délia de Pommereux Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Under lördagen startar Sylvain Rogers Délia du Pommereux som gör sin sista start innan det är dags för Sverigeäventyr.

Publicerad:

Délia du Pommereux gör en spännande start i Prix d’Atlantique under lördagen på Enghien-banan i Paris. Formen inför loppet som är ett förberedande lopp inför Paralympiatravet på Åby den 11 maj, verkar vara god.

– Allt verkar bra. Hon tränar fint och jag är optimist inför lördagen, säger tränaren Sylvain Roger till Paris-Turf.

Det franska toppstoet har inte tävlat sedan andraplatsen i Grand Critérium de Vitesse i Cagnes-sur-Mer för sex veckor sedan. Hon gjorde då ett starkt lopp bakom Vivid Wise As som ledde loppet från start till mål. Roger tog in Délia du Pommereux till Vincennes förra veckan för lite snabbare träning. Eric Raffin satt i sulkyn.

– Délia kändes bra. Jag körde ett heat över 2700 meter men det gick inte så fort i början. Hon fick dock sträcka ut sista 500 som gick på strax under 1.10. Hon kändes stark och fräsch. Om allt är normalt på lördag så bör hon vara med i segerstriden. Planen är att jag kör henne på Åby, säger Frankrikes segerrikaste kusk i år.

Raffin har kört Délia du Pommereux i de fem senaste starterna. Ekipaget var fyra i Prix d’Amerique bakom vinnaren Face Time Bourbon och Björn Goop. Men de tog revansch i Prix de France två veckor senare efter en toppspurt.

För Elitloppets del gör Vivid Wise As en intressant start. Alessandro Gocciadoros stjärna galopperade senast i Turin då han inte fick travet att stämma. Han har tävlat en gång tidigare på Enghien och då blev det seger.

Den svenska trion Wild Love (Anders Lindqvist), Kalle Crown (Tomas Malmqvist) och Unique Juni (Jörgen Westholm) startar från bakspår.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.