Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Tar Izoard Vedaquais revansch?

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Philippe Allaire tränar Izoard Vedaquais. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

På lördag avgörs Prix Jules Thibault på Vincennes för de fyraåriga hingstarna. På nytt ställs kulltopparna Idao de Tillard och Izoard Vedaquais mot varandra.

Publicerad:

De möttes så sent som den 14 maj då Idao de Tillard drog längsta strået i Prix Guillaume le Conquerant i Caen med Izoard Vedaquais som tvåa. Samma utgång blev det när hästarna möttes i Prix de Tonnac-Villeneuve på Enghien och i Prix Ephrem Houel på Vincennes tidigare i år. 

Deras möte i grupp I-loppet Sulky World Cup 4 Ans under Prix d’Amérique-söndagen slutade med seger för Izoard Vedaquais med Idao de Tillard som tvåa. Däremellan har Idao de Tillard hunnit med att plocka hem grupp I-loppet Prix de Sélection, ett lopp som Izoard Vedaquais stod över.

I årgångsloppen för hingstarna födda 2018 har stort fokus legat på hästarna som tränas av Thierry Duvaldestin och Philippe Allaire. De har tävlat mot varandra vid fyra tillfällen och varje gång varit etta och tvåa i mål: tre av gångerna har Idao de Tillard varit främst.

I grupp II-loppet Prix Jules Thibault (€120.000) på Vincennes på lördag finns bägge hästarnas namn med i startlistan. Det gör också Philippe Allaires Italiano Vero samt Tomas Malmqvists duo Iron Jet och Invictus Madiba. Den senare var tvåa i Fyraåringseliten på Solvalla under elitloppshelgen.

Clément Duvaldestin är ordinarie kusk bakom Idao de Tillard och får på nytt chansen bakom hästen som vunnit 12 av sina 15 starter så här långt. Precis som tidigare är det Éric Raffin som sitter upp bakom Izoard Vedaquais. Hästen inledde karriären med 12 raka segrar och står nu noterad för 13 segrar på 17 försök.

FAKTA

Prix Jules Thibault – 11/6 – Vincennes – 2700 meter

Häst – Kusk – Tränare

 1. Iron Jet – Matthieu Abrivard – Tomas Malmqvist
 2. I Run de Janeiro – Jean Philippe Monclin – Fabrice Souloy
 3. Inside – Leo Abrivard – Laurent Claude Abrivard
 4. Invictus Madiba – Adrien Lamy – Tomas Malmqvist
 5. Invincible Cash – Alexandre Abrivard – Louis Baudron
 6. Iron Meslois – Pierre Belloche – Pierre Belloche
 7. Infant Perrine – Paul Philippe Ploquin – Charles Antoine Mary
 8. Impressionist – Louis Baudron – Louis Baudron
 9. Ideal Ligneries – François Lagadeuc – Fabrice Souloy
 10. Idao de Tillard – Clément Duvaldestin – Thierry Duvaldestin
 11. Izoard Vedaquais – Éric Raffin – Philippe Allaire
 12. Italiano Vero – David Thomain – Philippe Allaire
ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.