Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Världsmästaren Vivid Wise As snart tillbaka

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Vivid Wise As har bland annat vunnit Prix de France på Vincennes. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Han är snart tillbaka igen: världsmästaren och järnhästen Vivid Wise As. Ett bra banjobb förra veckan gör att kretsen kring tioåringen nu siktar på ”lillcomeback” på Vincennes.

Publicerad:

Förra året segrade Alessandro Gocciadoro-tränade Vivid Wise As (e. Yankee Glide) bland annat i Grand Criterium de Vitesse, Premio Costa Azzurra, Premio Gaetano Turilli, VM-loppet på Yonkers och Nationernas Pris. Han slutade dessutom tvåa i såväl Prix de France som Hugo Åbergs Memorial.

Nu har inte hästen startat sedan misslyckandet i Grand Premio Costa du Azzurra den 7 april. Italienska sidan equos.it berättar dock om ett banjobb i början av förra veckan i Modena som gick i dur. Efter detta bestämdes att det blir comeback i grupp I-löpningen Prix René Balliere på Vincennes den 23 juni. Detta lopp vann Vivis Wise As 2022. Sedan finns planer på Hugo Åbergs Memorial och längre fram ett försvar av VM-titeln på Yonkers Raceway.

Vivid Wise As har redan tagit hem 20 grupp I-löpningar och tioåringen verkar ha fler liv än katten.

 

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.