Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Vivid Wise As har chans på fjärde titeln

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Vivid Wise As är på nytt anmäld till Grand Critérium de Vitesse, årets upplaga av loppet avgörs på söndag. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

På söndag avgörs Grand Critérium de Vitesse i Cagnes-sur-Mer. Ett lopp som på senare år dominerats av Alessandro Gocciadoros Vivid Wise As – i år har han chansen att ta hem loppet för fjärde gången.

Publicerad:

Vivid Wise As har vunnit Grand Critérium de Vitesse (€200.000) 2020, 2021 och 2023. När anmälningstiden till årets upplaga av loppet gick ut fanns den tioårige hingsten med på nytt.

Grand Critérium de Vitesse har avgjorts sedan 1958 och alltid över 1609 meter. Tidigare rapporterades det att prissumman skulle minskas kraftigt till i år men så blir inte fallet, vinnaren kommer precis som förra året att belönas med 90.000 euro.

21 hästar var med i anmälningslistan på måndagsmorgon, utöver Vivid Wise As har även Vernissage Grif, Hooker Berry, Go On Boy och Bleff Dipa sprungit in över en miljon euro.

För svensk del är Dear Friend, Eric The Eel och Imhatra Am anmälda.

Startlistan och startspåren blir klara vid lunchtid på torsdag. Löpningsrekordet på 1.08,9a/1609 meter delas mellan Bold Eagle och Readly Express som vann loppet 2018 respektive 2019.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.