Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Andra raka för Bold Eagle – vann på världsrekord

Favoriten Bold Eagle höll för trycket. Efter många tighta situationer i sista sväng hittade det franska ekipaget ut och plockade ned ledaren över upploppet. SE LOPPET!

Publicerad:
Foto: Maria Holmén/Travronden
Bold Eagle är först över mållinjen i Prix d'Amérique för andra året i rad. Foto: Maria Holmén/Travronden

Franck Nivard placerade Bold Eagle (e. Ready Cash–Reethi Rah Jet) perfekt i tredje utvändigt inledningsvis. Men med mindre än 1000 meter kvar till mål såg läget svårt ut för den franska superstjärnan som fastlåst i andraspår. Nivard hittade dock en knapp lucka i utgången av sista sväng och när den väl uppenbarat sig kunde den sexåriga hingsten enkelt gå undan till sin andra raka Pd'A-seger.
– Hästen är bra och det var mycket, mycket bra kört av Nivard. Jag tycker att hästen gjorde ett bra lopp, men jag var ändå orolig under vägen. Men det löste sig för oss. Nu kommer vi till Solvalla och Elitloppet i maj, säger Sébastien Guarato till TV4 Sport.

– Upploppet var magnifikt. Men sitter man så pass långt bak kan allting hända. 200 meter från mål kände jag att det skulle gå vägen, säger Sébastien Guarato.

– Jag grät precis över linjen. Det har varit så mycket tryck innan loppet. Loppet i sig blev lite lurigt och hästen kom iväg dåligt, men det löste sig och jag vill rikta ett stort tack till publiken, säger Bold Eagles ägare Pierre Pilarski.

Bold Eagle gick i mål på 1.11,2/2.700 meter och vann 450.000 euro.

För Anna Mix del var loppet över innan det ens hade börjat. Stoet fullkomligt vägrade att gå iväg från start och blev till sist utkörd.

Timoko fick en tung resa som första häst i andraspår inledningsvis. Björn Goop körde sedan hästen till ledning, men loppet blev alldeles för tufft och hästen föll tillbaka under sista sväng och slutade oplacerad.

Björn Goop:
– Franck Nivard är en fantastisk kusk och han vet precis var man kan tänja på gränserna. För Timokos del är han en Rocky Balboa och han kommer att komma tillbaka snabbt och tävla igen om 14 dagar.

Treasure Kronos fick ett snällt lopp på innerspår och höll sedan bara farten över upploppet och blev utan pengar. Det blev inte heller några pengar för Oasis Bi som fick en bra start på loppet och låg länge med som tredje invändigt. Efter ett par ledarskiften var hästen dock så pass långt bak som femte invändigt och han höll, precis som Treasure Kronos, bara farten över upploppet.

TV-bilder: Youtube och Norsk Rikstoto.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.