Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Don Fanucci Zet mot Prix d'Amérique

Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD
Klara besked från stall Zet - Don Fanucci Zet siktas mot Pd'A. Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD

Det har pratats om det – men nu kom beskedet.
Daniel Redén siktar med Don Fanucci Zet mot Prix d’Amérique.
“Fanucci är i en bra form både psykiskt och fysiskt, så mitt budskap till er är att vi kör", skriver Stall Zet på Instagram.

Publicerad:

Calgary Games fick åka hem från Frankrike efter halsinfektionen som stoppade honom från Prix de Belgique. Då riktades blickarna mot Daniel Redéns stall. Skulle en annan Solvallatränare kunna lösa det blågula deltagandet i Prix d’Amerique som är lite mer än en vecka bort? Under torsdagen kom svaret. 

På Stall Zets Instagram meddelar tränaren att Don Fanucci kommer att siktas mot det stora loppet som går sista söndagen i januari. 

“Många undrar och hör av sig, mitt svar följer nedan”, skriver han och fortsätter: 

“Vi kör”

"Lite på skämt lite på allvar, det var så allt började. Don Fanucci Zet har inte missat ett träningspass senaste månaderna, men det var för några veckor sedan jag verkligen började tro på att det var fullt möjligt att delta i PDA 2023. Och efter intensiv träning tillsammans med Honey Mearas (PDA i planeringen länge) så har läget bara förbättrats, det känns som att Fanucci är i en bra form både psykiskt och fysiskt, så mitt budskap till er är att vi kör!"

Hoppas få med två hästar

Han kommer nu att sikta mot Prix d'Amérique med både Don Fanucci Zet och Honey Mearas. För den sistnämnda finns dock en risk att missa en plats i startfältet på grund av för låg startprissumma. 

"Det blir spännande och fantastiskt om nu bägge kan komma med i loppet, allt blir klart nästa vecka, så jag håller er uppdaterade, men vi ska ha kul och allt ska vara kravlöst från vårt håll. Det var verkligen i dag jag bestämde mig för att vi kör, då han tog förra hårda jobbet på bästa Zet!", avslutar Daniel Redén. 

Under fredagen framkom det att Callmethebreeze inte kommer att starta i Prix d'Amérique vilket stärker Honey Mearas chanser att få en plats.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.