Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Etonnant behandlad för magsår – missar Prix d'Amérique?

Foto: Jean-Luc Lamaère-LeTROT
Etonnant vilar just nu efter att ha blivit behandlad för magsår. En Prix d'Amérique-start känns därför långt borta. Foto: Jean-Luc Lamaère-LeTROT

Tidigare i år tvingades Richard Westerink stryka Ettonant från Prix d'Amerique på grund av borrelia. Nu ser magsår ut att stoppa elitloppsvinnaren från start i samma lopp 2024.

Publicerad:

Nioårige Etonnant (e. Timoko) slutade femma i årets elitlopp efter att ha vunnit sitt försök. Sedan blev det segrar i Kymi Grand Prix i Kouvola och Prix de Washington på Enghien. På sistone har dock hästen gjort tre plattmatcher i rad i VM-loppet på Yonkers, Prijs der Giganten och senast i Prix Bourbonnais. Nu har Richard Westerink fått en förklaring till varför hans stjärna underpresterat.

– Veterinären upptäckte att Etonnant har magsår och vi har snabbt behandlat hästen. Det är svårt att säga hur lång tid det tar innan han kan vara tillbaka i träning igen, säger Richard Westerink till franska webbsidan 24 au Trot.

Det här innebär att Etonnant får svårt att hinna bli ”fit for fight” till Prix d'Amérique i slutet av januari. Han har förövrigt bara gjort en start där tidigare som oplacerad 2022.
 

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.