Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Face Time Bourbon missar Prix d'Amérique

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Face Time Bourbon. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Han sågs som den stora förhandsfavoriten. Men Face Time Bourbon kommer inte att komma till start när Prix d'Amérique avgörs på Vincennes på söndag.

Publicerad:

Hästens ägare Antonio Somma bekräftar via ett klipp på sitt Twitter-konto att Face Time Bourbon inte kommer att vara med i Prix d'Amérique på söndag på grund av en skada.

– Det är inget allvarligt men han kan inte delta i Prix d'Amérique på söndag. Det är en jättetråkig nyhet och vi tänker på alla hästens supportrar, säger Antonio Somma.

Sébastien Guarato fanns också med i klippet och gav sin syn på att stjärnan inte kommer till start.

– Han har fått en skada i en hov och vi vet inte när han återkommer till travbanan. Efter betäckningssäsongen får vi se och ta ett nytt beslut.

Delägaren Pierre Pilarski har uttalat sig för Equidia.

– Det är en enorm besvikelse, det går inte att beskriva. Jag har precis fått reda på det och Sébastien (Guarato) ska ringa tillbaka till mig. Hästen undersöks med magnetkamera för närvarande (tisdag kl 14, enligt Equidia, reds. anm.).

– Face Time Bourbon är en enorm mästare och att inte se honom starta känns hårt. I morgon är det min födelsedag och jag tror inte jag skulle kunna få en sämre present. Nu får vi fokusera på framtiden... Det finns mycket elände i den här världen så en del människor kanske blir förvånade över en sådan här sorg, men tro mig: Face Time Bourbon är mer än en kapplöpningshäst. Låt oss tänka på framtiden, han kommer tillbaka, det är inte slutet, säger han.

Strax efter klockan 17 publicerade Equidia en intervju med Sébastien Guarato där han meddelade att det är stor risk att Face Time Bourbon gjort sin sista start.

– Karriären är till 90 procent över, säger Guarato.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.