Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Hoppas att det ska gå vår väg"

Foto: LeTrot
Matthieu Abrivard, Franck Nivard och Jean-Michel Bazire var tre som var med på lördagens digitala presskonferens inför Prix d'Amérique. Foto: LeTrot

Flera huvudpersoner närvarade på lördagens presskonferens inför Prix d’Amérique. Så här sa Björn Goop, Éric Raffin, Jean-Michel Bazire och Franck Nivard med mindre än ett dygn kvar till loppet.

Publicerad:

Presskonferensen arrangerades av franska travförbundet Le Trot och var uppdelad i två sittningar. Där Björn Goop, Éric Raffin, Alexandre Abrivard och Pierre Vercruysse var först ut. Björn Goop fick bland annat frågor om Face Time Bourbons senaste insatser, hur han tänker taktiskt inför årets lopp samt att hästen är obesegrad över 2700 meter på Vincennes.

– Jag är nöjd med hur han känts i de senaste loppen. Det är riktigt bra gjort av honom att ha vunnit fem av fem gånger över den aktuella distansen, men han är en häst som gör det bra över alla distanser, sade Björn Goop. 

Délia du Pommereux har varit med i vinterns alla B-lopp. I Prix d’Amérique körs Sylvain Rogers häst av Éric Raffin. Precis som vid andraplatsen i Prix de Belgique.

– Hon gjorde det väldigt bra i den senaste starten. Hon har provat på i Prix d’Amérique två gånger tidigare, men då har hon galopperat bort sig. Vi får hoppas att hon inte gör det den här gången. När hon tävlar på topp är hon en riktigt, riktigt bra häst. Face Time Bourbon är en logisk favorit. Folk försöker alltid hitta vägar att fälla favoriten, men jag tror att det blir väldigt svårt att besegra Face Time Bourbon, sade Éric Raffin.

Presskonferensen pågick i ungefär en timme. Halvvägs in var det dags för fyra nya gäster. Plats tog istället Jean-Michel Bazire, Franck Nivard, Matthieu Abrivard och Guillaume Maupas, vd för LeTrot.

Jean-Michel Bazire låter sonen Nicolas Bazire köra Valokaja Hindö. Det blir första gången som Nicolas kör i Prix d’Amérique. Jean-Michel Bazire själv sitter upp bakom Davidson du Pont.

– Jag minns första gången jag körde loppet. Då blev det galopp tidigt. Jag är glad över att Nicolas finns med i loppet och jag hoppas att han och hästen kommer att göra bra ifrån sig. Jag hoppas också att det ska gå vår väg under loppets gång. Visst har vi vissa taktiska planer, men i trav kan man redan efter 100 meter inse att man behöver göra andra val än de man planerat på förhand, sade Jean-Michel Bazire.

Franck Nivard körde inte Gu d’Héripré i genrepet Prix de Croix på grund av att kusken testade positivt för corona, men i Prix d’Amérique är han återigen uppsatt bakom Philippe Billards häst.

– Han tappade en sko i det senaste loppet och det blev inte en optimal uppladdning. Men han kändes väldigt fin i Critérium Continental. Det känns bra inför loppet. Femåringskullen har väldigt många bra hästar. Jag tror att det blir svårt för oss att vinna, men jag hoppas att vi kan vara med där framme, sade Franck Nivard.

Presskonferensen avslutades med att Jean-Michel Bazire fick frågan om vilka fem hästar, i tur och ordning, han tror blir topp fem i loppet. Efter viss betänketid kom svaret.

– Face Time Bourbon, Davidson du Pont, Délia du Pommereux, Vivid Wise As och Gu d’Héripré.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.