Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Ingenting att klaga på"

Foto: MARIA HOLMÉN
Stefan Pettersson tryckte till Oasis Bi i förmiddagens jobb. Foto: MARIA HOLMÉN

Efter fredagens skogsjobb kryddat med några snabba intervaller är Stefan Pettersson ganska säker: – Han känns precis som han gjorde inför förra året. Jag har verkligen ingenting att klaga på.

Publicerad:

Travronden var på plats på Jörgen Westholms borg när Stefan Pettersson begav sig ut för att ge sin åttaåring en sista finslipning jobbmässigt. Efter 20 minuters lätt jogging i Grosboisskogen körde sedan Mantorptränaren in på den lilla rundbanan och gav Oasis Bi ett par lite snabbare intervaller i långvagn. Det såg mäktigt ut från sidan i alla fall och såväl tränare, skötare och massör var nöjda.
– Han känns precis som han gjorde inför förra året. Jag har verkligen ingenting att klaga på. Nu får vi bara hoppas att vädret är med oss och att hästen får en fin resa, säger Stefan.
– Hästen hade en hel del klaff och det galopperade hästar framför honom i Prix de Belgique förra året. I år hamnade han för långt bak, men var ungefär lika bra. Daniel Redén får gärna vara före oss, men det hade varit så härligt om Oasis Bi kunde ta en femte-, sjätteplacering, säger skötaren Martina Lundin.

Hästens massör Anna Rytthammar är sedan ett tag tillbaka alltid med på Oasis Bi:s resor.
– Hästen fick en rejäl massage i torsdags och det tror jag gjorde honom gott. Jag ska knåda honom idag också och även imorgon. Han har varit lite småbesvärlig om jag klämt på vissa ställen, men det betyder bara att han börjar hitta toppformen, säger hon.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS