Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Moni Viking redo för Paris efter fint träningsjobb

Foto: Jean-Luc Lamaère-LeTROT
Moni Viking är klar för sin andra start i Prix d'Amérique. Han inleder dock redan i Prix de Belgique nu på söndag, där ägaren Jan Lyng vill se en preparéstyrning. Foto: Jean-Luc Lamaère-LeTROT

Efter ett sista finslipande jobb inne på nya norska travbanan Varig Orkla Arena är tioårige Moni Viking redo för sin andra start i Prix d'Amérique.

Publicerad:

Tränaren Jan Lyng var klart belåten med hur hästen kändes i ett träningsjobb över 3.400 meter under måndagen.

– Jag var jättenöjd, det såg riktigt bra ut. Nu är det bara att åka hem och beställa biljetter till färjan över till Danmark. Det blir Larvik-Hirtshals som gäller, sade Jan Lyng i går kväll till trav365.no.

Moni Viking (e. Maharajah) kommer inte att övernatta under färden ner till Paris, utan istället tänker sig Jan Lyng göra flera mindre stopp efter vägen. Allt för att minska risken för infektioner och dylikt. Hästen kommer att stallas upp på Björn Goops borg på Grosbois.

– Jag ska prata med Björn och de sista detaljerna. Det är mycket fram och tillbaka när det gäller Calgary Games, men förmodligen måste jag försöka hitta en ny kusk, säger Jan Lyng vidare till trav365.no.

Helst vill Lyng ha samma kusk i både söndagens Prix de Belgique och Prix d'Amérique, två veckor senare. Men om det går att lösa återstår att se. Moni Viking slutade trea i Prix de Belgique 2021 och samma år oplacerad i Prix d'Amérique. Förra året vann hästen både Åby Stora Pris och Sundsvall Open Trot.

 

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.