Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Nytt huvudlag på Propulsion

Foto: WILHELM ASKEBRING
Daniel Redén och Propulsion idag på Grosbois. Foto: WILHELM ASKEBRING

PARIS. Veckans tidigare snackis: eventuellt norskt huvudlag på Bold Eagle. Dagens nya snackis: norskt huvudlag på Propulsion i det sista finslipande jobbet.

Publicerad:

Ungefär kl 16 rullade Daniel Redén och Propulsion ut genom Pierre Vercryusse borg på väg mot rakbanan i Grosboisskogen för det sista skarpa jobbet innan Prix d'Amerique. 
På hästens huvud satt en så kallad ”norsk gas” – ett huvudlag med rörliga skygglappar – och nog gick det ett litet extra sorl bland pressen som flockades runt honom. Öppet och can't see back-huvudlag har han tidigare tävlat med, men skötaren Ellinor Wennebring bekräftar för Travronden att det är första gången hästen testar den här typen av huvudlag.
Tidigare i veckan började det gå rykten om att Sébastien Guarato och Franck Nivard snackat ihop sig om att kanske testa norskt huvudlag på storfavoriten Bold Eagle. Hästen var dessutom anmäld barfota runt om till en början, men det ändrades tillbaka till framskor under torsdagen.
– Det är kanske ändå ett litet tecken på att de inte tror att hästen är totalt oslagbar, säger Daniel Redén. 
Solvallatränare var i alla fall nöjd med vad han kände när han en dryg timme senare hoppade ur vagnen.
– Hästen kändes bra och jag ville testa för att se så han inte blev rädd för det nya huvudlaget. Han reagerade på helt rätt sätt, kommenterade han efteråt.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS