Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Olsson kör Wild Honey i Prix d'Amérique

Foto: MALIN ALBINSSON/KANAL 75
Daniel Olsson får uppleva ett av sina absoluta höjdpunkter som kusk nu på söndag. Foto: MALIN ALBINSSON/KANAL 75

Daniel Redén har bestämt sig för vem som kör Wild Honey på söndag.

Publicerad:

Det var via Twitter som Stall Zet under tisdagen meddelade att Daniel Olsson kommer att få chansen bakom Wild Honey på söndag. 

Olsson har faktiskt tagit tre segrar på Vincennes tidigare. I slutet av september 2002 vann han det allra första loppet han körde på kolstybben med egenränade Big Toro. Dessutom tog han två snabba vinster med Pasis J.Pej i september 2005.

När beskedet kom satt Daniel Olsson, sin vana trogen, i ATG Live-sändningen och kommentarede tävlingarna från Vincennes. När han senare under kvällen befann sig på Solvalla för att köra lopp så passade Travronden på att få en pratstund.

• Har du tagit in det än?
– Nej, det har jag väl inte. Det kom så plötsligt. Jag satt med min lunchlåda där vid halv tolv-tiden när Daniel ringde. Han undrade om jag skulle jobba på söndag och det skulle jag ju. Sedan började han fråga om jag kunde byta. Det kopplade inte alls för mig, vad snackar han om? Då sa han att han ville att jag skulle köra henne. 

• Vilken var den första känslan?
– Jag blev ställd bara. Jag brukar inte bli mållös, men… Patrik Fernlund satt bredvid mig när jag fick samtalet. När vi hade lagt på så frågade han bara: ”Vad är det? Du skakar.”
– Jag svarade väl bara: ”Ja, men jag vet inte…” Nu känns det bara häftigt. 

• Nervös?
– Nej, inte än, och jag har faktiskt sagt det till flera som har frågat: Jag känner ingen press. Jag har vänt om alltihop och nu njuter jag bara av varje styrning. Det är väldigt skönt att ha med sig den känslan i ryggen och frågan är om man inte kör lite bättre då också. Man måste våga göra misstag för att lyckas. Självklart kommer jag att vara 200 procent fokuserad på söndag. 

• Vad är Prix d’Amerique för dig?
– Det är världens största travlopp, så är det bara. Elitloppet har jag ju kört, men PdA är alla aktivas dröm att vara med i. Som det har sett ut de senaste åren har man ju kört mindre och mindre och kommit ifrån rampljuset. Det har inte ens känts nära att ens namn skulle dyka upp i startlistan för Prix d’Amerique. Det finns ju bara inte.

En längre intervju med Daniel Olsson kan du läsa i Travrondens Prix d'Amérique-nummer, fredagen den 26 februari.

 

 

ANNONS

Ämnen i artikeln

Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.