Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Richard Westerink om Etonnants väg mot Prix d'Amérique

Foto: Jean-Luc Lamaère-LeTROT
Etonnant och Richard Westerink. Foto: Jean-Luc Lamaère-LeTROT

Elitloppsvinnaren Etonnant kommer inte till start i söndagens Prix de Bretagne. I en intervju med Equidia berättar tränaren Richard Westerink om planen fram mot Prix d’Amérique.
– Jag är inte rädd för någon med Etonnant, säger han

Publicerad:

Etonnant var med i den ursprungliga anmälningslistan till söndagens Prix de Bretagne, men tränaren Richard Westerink valde att stryka honom. I en intervju med Equidia berättar han om dagsstatusen och vägen fram mot Prix d’Amérique.

– Han jobbar bra och blir bättre och bättre. Dock var han inte redo för Prix de Bretagne på söndag. Han hostade för cirka tio dagar sen så det var säkrare att låta honom ta sin tid. Han har redan haft lite problem med halsen i år som vi har behandlat. Den här gången var det lite allvarligare men nu är allt normalt igen, säger Westerink till Equidia.

I fjol var Etonnant favorit till segern i Prix d’Amérique. Då slutade han oplacerad. I år är tränaren ute efter revansch. Svaret på frågan vad som är vinterns mål är tydligt.

– Vinna Prix d’Amérique. Vi kommer nog inte se honom i monté i vinter. Inget är riktigt bestämt men jag föredrar att vi koncentrerar oss på de stora sulkyloppen.

Troligen start den 11 december

Hästen gjorde sin senaste start i VM-loppet på Yonkers där han straffade ut sig med en galopp och slutade oplacerad. Troligen blir det start i det andra B-loppet som körs på Vincennes den 11 december.

– Vad som än händer har vi ingen brådska med att kvala. Hästen måste framför allt vara i bra skick för att kunna förberedas för Prix d’Amérique på bästa sätt.

"Ärligt talat är jag inte orolig"

Några av äldre utmanarna är redan ute ur leken, och yngre utmanare ska ta vid. Det är inget som bekommer Richard Westerink.

Davidson du Pont kommer inte vara med, inte Diable du Vauvert heller men det kommer finnas bra yngre hästar, som Idao de Tillard. Ärligt talat är jag inte orolig. Jag gillar utmaningar och jag är inte rädd för någon med Etonnant. Det jag kan garantera är att hästen är lugnare, mer mogen och förstår saker bättre i år. Jag hoppas att han fortsätter få oss att drömma.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.