Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Så gick snacket på presskonferensen efter Prix d'Amérique

Foto: Jean-Luc Lamère/Le Trot
Nicolas Bazire. Foto: Jean-Luc Lamère/Le Trot

Nicolas Bazire vann Prix d'Amérique med Davidson du Pont. Yoann Lebourgeois blev tvåa med Galius medan Théo Duvaldestin blev trea med Flamme du Goutier. De tre nämnda kuskarna deltog alla på den efterföljande presskonferensen.

Publicerad:

En presskonferens som arrangerades av LeTrot. Där allra mest fokus var på segrande Davidson du Pont, tränad och körd av Nicolas Bazire. En häst som ägs av Nicolas morfar Jean-Yves Rayon.

– På förhand kändes det viktigt att hitta en bra position. Jag fick ett par goda råd av pappa innan men ett lopp är ett lopp och saker händer under vägs gång. Jag tror jag inte riktigt förstått att vi lyckades vinna. Det har varit en dröm för mig precis som det är för alla killar och tjejer som börjar med trav. Vi i familjen hade inte tid att prata så mycket efter loppet och varken morfar eller mamma kunde fram ett ord. Det är häftigt för hela familjen att vi lyckades vinna. Särskilt när hästen varit tvåa två gånger, sade Nicolas Bazire.

Segermarginalen blev minsta möjliga – och närmast efter vinnaren i mål var Séverine Raimonds Galius och Yoann Lebourgeois.

– Jag visste att vi hade ett par längders ledning in på upploppet men jag vet också att hästen kan slappna av. Det kände jag att jag aldrig kunde göra. Jag kände redan när vi passerade mållinjen att vi var tvåa och jag behövde inte vänta på att resultatet skulle komma upp på tavlan. Vi fick ett fint lopp och behövde inte lägga så mycket krafter för att nå ledningen. Étonnant hade tyvärr inte sin bästa dag. Hade han varit lite bättre och gett oss rygg lite längre hade det kunnat sluta annorlunda, sade Yoann Lebourgeois på presskonferensen.

Foto: Jean-Luc Lamère/Le Trot
Flamme du Goutier inför Prix d'Amérique 2022. Foto: Jean-Luc Lamère/Le Trot

På presskonferensen deltog även Théo Duvaldestin. Han satt i sulkyn bakom pappa Thierry Duvaldestins Flamme du Goutier som blev trea. Endast en vecka efter att hästen segrat i storloppet Prix de Cornulier.

– Det var en upplevelse att få köra Prix d’Amérique med henne. Vi trodde att vi skulle kunna vara fyra-femma i mål och det hade vi varit väldigt nöjda med. Vi är väldigt glada över tredjeplatsen. Vi fick en bra start och fick god hjälp av Hohneck under vägen. Sedan plockade Flamme många längder över upploppet. Jag vet inte om hon startar i Prix de France eller i Prix de Paris härnäst. Det är en häst som tagit tid på sig och pappa har inte velat skynda fram någonting. 

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.