Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Så gick snacket på presskonferensen inför Prix d'Amérique

Foto: TR Bild/Montage
Richard Westerink, Björn Goop och Jean-Michel Bazire var tre av de aktiva som var med på torsdagens presskonferens inför Prix d'Amérique. Foto: TR Bild/Montage

Ett flertal av storloppets hästar var representerade på torsdagens presskonferens. Och alla var rörande överens om att en väldigt oviss upplaga står för dörren.

Publicerad:

På torsdagen arrangerade Le Trot en presskonferens inför söndagens Prix d'Amérique. Ett flertal av loppets deltagare fanns representerade. Björn Goop, Anthony Barrier, Jean-Michel Bazire och Gabriele Gelormini fanns med i studion. Dessutom var Alessandro Gocciadoro och Richard Westerink med på länk.

Anthony Barrier har kört Étonnant i majoritetens av dennes starter den senaste tiden. Så även i Prix d’Amérique.

– Nu när Face Time Bourbon inte kommer att vara med kan vi så klart sikta högre men det är aldrig enkelt mot så pass bra motståndare som vi möter på söndag. Vi kommer att göra allt vi kan för att nå en så pass bra placering som möjligt. Att Face Time Bourbon inte är med ändrar förutsättningarna för alla. Känslan är att det är fler hästar som har chansen att vinna nu. Alla 18 hästar är riktigt bra och det kommer att spela in vad som händer under loppets gång, sade Anthony Barrier.

Gällande Étonnant och Richard Westerink hamnade valet att starta i Bordeaux i fokus.

– Jag tycker att vi haft perfekta förberedelser. Vi hade närmare till Bordeaux jämfört med Paris och det är en bana med bra underlag. Vårat huvudmål var inte att vinna den gången utan det är att vinna på söndag. Sedan blir det självklart tufft. Alla hästar som är med är riktigt bra men allra tuffast är Davidson du Pont tycker jag. Flamme du Goutier avslutade riktigt bra i Prix de Cornulier också men jag vet inte om hon fått tillräckligt med vila mellan loppen. Jag vet att Anthony kommer att göra vad han kan han och sedan får vi se vad som händer under loppets gång, sade Richard Westerink.

Björn Goop har vunnit Prix d’Amérique tre av de fyra senaste åren. De två senaste med just Face Time Bourbon. I årets upplaga kör han Zacon Gio åt Jean-Michel Bazire.

– Zacon Gio är verkligen en bra häst som gjort många bra lopp i Italien. Jag tycker att han gjort det bra även i Frankrike och han har kapacitet för att lyckas med något riktigt bra på söndag. Jag tror att det taktiska kommer att avgöra mycket, sade Björn Goop.

Stall Bazire har fyra hästar med i loppet. Feydeau Seven, Rebella Matters och Zacon Gio som tränas av Jean-Michel Bazire medan Nicolas Bazire har med Davidson du Pont.

– Jag tycker att alla hästarna är i fin form. Jag skulle säga att Davidson är vår bästa chans. Han gjorde det bra senast men plötsligt blev det galopp. Man vet aldrig riktigt med hur Zacon Gio presterar. Men Björn är en duktig och aktiv kusk som kommer klara av att lösa uppgiften utan problem, sade Jean-Michel Bazire. 

Gabriele Gelormini kommer att köra Cokstile. Hästen som segrade i Prix de Bourgogne. Gelormini är dessutom ordinarie kusk bakom Diable de Vauvert som i Prix d’Amérique får kampera ihop med Tony Le Beller.

– Det är inte enkelt att avgöra vem av hästarna som är bäst. Men Diable var inte kvalificerad vid tillfället när jag bestämde mig och därför blev det så att jag kör Cokstile. Han har flera starka egenskaper. Han är enkel att köra i loppen. En lugn häst som haft fina förberedelser, sade Gabriele Gelormini.

Två hästar till start har Alessandro Gocciadoro – Vivid Wise As och Vitruvio.

– Jag tycker att båda hästarna är i fin form. Båda kommer att vara redo inför söndag men jag ser Vivid som den bättre chansen. Matthieu (Abrivard, reds. anm.) känner hästen väl och jag tror att han kan räcka till seger med ett bra lopp. Bland motståndet är det Feydeau Seven som sticker ut tycker jag. Jag blev verkligen imponerad när jag såg honom tävla, sade Alessandro Gocciadoro.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.