Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Stark kritik mot Nicolas Bazires drivning

Foto: Jean-Luc Lamaère/LeTROT
Nicolas Bazire. Foto: Jean-Luc Lamaère/LeTROT

Äntligen seger för "den eviga tvåan”. Samtidigt är reaktionerna starka efter Prix d'Amérique-triumfen för Davidson du Pont och Nicolas Bazire.
– Jag tycker det är bedrövligt att se, sade Micke Nybrink i TV4 om drivningen(arna) från kusken på upploppet.

Publicerad:

Davidson du Pont och Nicolas Bazire var bäst i Prix d’Amérique. Men precis som efter den senaste starten i Prix de Belgique, då Davidson du Pont galopperade med grepp om segern på upploppet, är kritiken mot kusken stark.

– Jag tycker det är bedrövligt att se. Han drev inte lika hårt som föregående lopp då han började driva med 300 meter kvar och hästen till slut galopperade i protest. I dag väntade han till 75 meter kvar. Jag gillar det inte, det här är inte den svenska modellen alls, det här är den franska modellen, sade Micke Nybrink i TV4-sändningen.

Frankrike-experten Daniel Olsson höll med:

– Tyvärr är de långt efter. Många kuskar därnere är fortsatt yviga, det ser alla annat än bra ut. Tyvärr. De håller på och drar åt tumskruvarna där också men har inte alls kommit lika långt som vi, sade Daniel Olsson i TV4.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.