Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Svenskarna inför det stora slaget

Foto: TR BILD
Foto: TR BILD

Den ene bär favoritskapet, den andre slår ur underläge. Så här säger Björn Goop och Robert Bergh inför eftermiddagens Prix d'Amérique.

Publicerad:

Titelförsvararna Björn Goop och Face Time Bourbon är favoriter i årets upplaga av Prix d'Amérique. Ekipaget har tre raka segrar och Goop är belåten med förberedelserna.

– Jag är nöjd, men det är trav. Allt kan hända. Det är bara att ta det som det kommer, säger Goop till Kanal 75.

– Jag skulle ljuga om jag sade att jag inte har tänkt på taktiken, men samtidigt kan man inte fixera sig. Det vet jag av erfarenhet. Det hinner ändra sig så mycket.

Banunderlaget på Vincennes har varit ett hett samtalsämne under vintern. Så här tänker Goop om dagens förutsättningar.

– Det har varit både kallt och regnigt på sistone och då packas banan så att den blir väldigt, väldigt hård. I går såg vi många galopper, men i dag är banan bättre. Den är fortfarande ganska hård, men blir bättre och bättre ju mer man springer på den, säger Goop.

– Jag är nog inte mer orolig för banan än någon annan. Face Time Bourbon har gått bra på de flesta underlag. Jag känner ingen större oro så här på förhand.

"Mer gambling med barfota"

Svenskfödde Power vann Prix de Croix med skor på framhovarna. Den gången blir det barfota runt om.

– Jag trodde att det skulle bli jättedåligt väder med regn i dag. Därför valde jag att köra barfota runt om och nu får vi inte ändra. Banan ser mjuk ut ändå, men det blir lite mer gambling med barfota, säger tränaren och körsvennen Robert Bergh till Kanal 75.

– Power var ute och joggade av sig i går. Han är alltid lite rullig, men kändes smidig. Jag hoppas att vi kan vara bland de fyra, fem. 

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.