Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Calgary Games siktas mot Prix de Belgique

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Calgary Games och Björn Goop. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Det blev galopp i Prix Ténor de Baune. Nu har kretsen kring Calgary Games nästa plan klar för sig – enligt franska medier ska han starta i sista B-loppet: Prix de Belgique.

Publicerad:

Prix de Belgique avgörs över 2850 meter söndagen den 15 januari två veckor innan Prix d'Amérique. Det är det sista B-loppet och de tre främsta hästarna i mål belönas med varsin direktplats till storloppet sista söndagen i januari.

På lördagen debuterade Timo Nurmos Calgary Games på Vincennes vilka slutade med galopp i Prix Ténor de Baune. Nu rapporterar Paris-Turf att Calgary Games siktas mot Prix de Belgique.

– Hästen tittades till av veterinär på söndagsmorgonen. Han hade lite ont i hovarna. Nu kommer han att få behandling och sedan stanna kvar på Grosbois för att förbereda sig inför Prix de Belgique, säger Björn Goop till Paris-Turf.

För att vara startberättigad i Prix d’Amérique krävs det att hästen tjänat minst 13.000 euro sedan 1 januari 2022. Därefter krävs det att hästen kvalificerar sig via något av de sex lopp med direktplatser i potten, alternativt har tillräckligt hög startprissumma för att plocka åt sig någon av de återstående fria platserna.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.