Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ändringar i storlopp

Foto: MIA TÖRNBERG
Vincennes från innerplan. Foto: MIA TÖRNBERG

Propositionerna till vintermeetinget i Paris har kommit och det är betydande i ändringar i två av "B-loppen".

Publicerad:

Det körs fyra förberedande lopp inför Prix d'Amérique på Vincennes; "B-loppen" Prix de Bretagne, du Bourbonnais, de Bourgogne och de Belgique. I Prix du Bourbonnais (körs i december) och Prix de Belgique (två veckor innan Prix d'Amérique) har tidigare varit tilläggslopp, men i vinter är handikappen borttagna. Syftet är att motverka att stjärnorna med mest pengar kontot inte ska köra prepare från tillägg.

Ytterligare en ändring är att Prix de l'Union Européenne (3.000 meter) flyttar till en av del av året. Normalt brukar loppet köras en vecka efter styrkeprovet Paris de Paris (4.000 meter) och för att stayerloppen inte ska konkurrera med varandra flyttas helt enkelt Prix de l'Union Européenne.

FAKTA

Vincennes

Vincennes belägen i Parisförorten Joinville le Pont är Frankrikes största och viktigaste travbana. Under vintermeetinget från november till februari körs det trav nästan varje dag. Stora banan mäter 1.975 meter, lilla banan 1.325 meter. I båda fallen tävlar man i rätvarv och höjdpunkten på året är sista söndagen i januari då Prix d'Amérique avgörs.
Vincennes hemsida

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.