Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Hussard du Landret tog hem Prix de Bretagne

Foto: Jean-Luc Lamaère
Foto: Jean-Luc Lamaère

Under söndagen debuterade San Moteur på Vincennes.
Hästen svarade för en fin prestation men det var Hussard du Landret som tog hem segern i Prix de Bretagne.
– Jag är väldigt glad och nöjd, säger Benoît Robin till franska Equidia.

Publicerad:

Det var många som under söndagen såg fram emot San Moteurs första start på fransk mark. Björn Goop träffade starten perfekt och fick en fin position, dessvärre fylldes just deras led på med flera hästar där framme och de drogs bakåt i fältet. 

Elvis du Vallon var den som tog hand om ledningen från start, senare i loppet släppte de dock den positionen till Ganay de Banville som hade Jean-Michel Bazire i sulkyn. Men det var en annan häst som skulle vara först i mål. Hussard du Landret var också en av hästarna som var snabb ut och skaffade sig en bra position. I sista sväng såg Benoît Robin till att gjuta mod i sin häst och när de sedan svängde in på upploppet kunde den sexårige Bird Parker-sonen svepa förbi samtliga konkurrenter. 

“Alla ville vinna i dag”

Hooker Berry, körd av Nicolas Bazire, slutade på en andraplats och Hokkaido Jiel tog hand om tredjepriset tillsammans med kusken David Thomain. Hussard du Landret kom i mål på 1.12,0/2700 meter. 

– Jag är väldigt glad och nöjd. Det var ett lopp alla ville vinna i dag. Att kvala in är en sak, men att vinna loppet, säger segerkusken tillika tränaren Benoît Robin till franska Equidia. 

– Jag var lite rädd före uppförsbacken då vi satt lite illa till men det var bara att ta tillbaka initiativet lite. Jag var rädd att jag hade kört lite tidigt, men jag kände att jag hade mycket att åka med.

“Klart att jag velat vara bland de tre”

Bakom den främre träffen spurtade San Moteur starkt till en sjätteplats, han landade på tiden 1.12,2/2700 meter. Björn Goop var mycket nöjd med hästen, även om han gärna hade velat vara med där framme. 

– Han kändes jättebra, säger han i ATG Live och fortsätter:

– Det är klart att jag helst velat vara bland de tre så att vi är inkvalade och klara, men sättet och erfarenheten han fick av det här var precis vad vi önskade. Just att han visade speeden till slut och får lära sig (att vara med om) en omstart, en giltig start, temposkiftningar och sen avsluta bra.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.