Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

”Vi har inte givit upp drömmen”

Foto: TR BILD
Foto: TR BILD

Örjan Kihlström lyckades snuva favoriten på ledningen. Ändå var Who’s Who chanslös.

Publicerad:

Örjan Kihlström lyckades trycka sig förbi Davidson du Pont och ta sig till ledningen med Who’s Who. Det blev till slut rygg ledaren för Who’s Who, som fick chansen på upploppet.
Väl där bet det inte alls och hästen gick i mål som nia på 1.13,1/2700.
En stund efter loppet gav Pasi Aikio sin syn på loppet i TV12.
– Det löste sig nästan lite för bra och tempot var inte heller så blodigt när Örjan Kihlström avancerade och tog hand om ledningen. Örjan trodde att det fanns möjligheter att slåss om de tre första platserna fortfarande i slutsvängen, men en bit inne på upploppet stumnade Who's Who. Hästen var inte tillräckligt förberedd för att kunna utmana de allra bästa den här gången, sade Aikio. 

Inte sjuk

Att det skulle handla om sjukdom har Aikio svårt att tro.
– Efter loppet återhämtade sig Who's Who som han skulle, så hästen verkar inte sjuk eller så. Om allt även är bra fortsättningsvis så siktar vi på start i andra B-loppet om tre veckor. Han kommer att gå framåt mycket med det här loppet i kroppen.
Maharajah-sonen kom till Vincennes med fyra årssegrar på fem försök och efter årets första nolla är målsättningen densamma.
– Man kan väl säga att Who's Who gjorde ungefär vad jag kunde förvänta mig. Han har fått tung träning under en period och var lite seg. Vi har inte givit upp drömmen om en start i Prix d'Amérique.
Loppet vanns av Davidson du Pont närmast före Chica de Joudes och Looking Superb. Den trion har därmed säkrat sina platser i Prix d’Amérique.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.