Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Bahia Quesnot mot Cornulier

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Bahia Quesnot och Junior Guelpa. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Om två veckor avgörs Prix de Cornulier. I en intervju med Equidia flaggar Matthieu Abrivard för att han kan komma att rida den flerfaldiga miljonären Bahia Quesnot i storloppet.

Publicerad:

Hon är redan inkvalad till Prix d’Amérique söndagen den 31 januari i och med sin tredjeplats i Prix de Bretagne. Men det kan bli storlopp tidigare än så för Junior Guelpa stjärnhäst Bahia Quesnot.

I en intervju med Equidia berättar Matthieu Abrivard att han tilltänkt som ryttare på Bahia Quesnot i Prix de Cornulier. Storloppet i monté avgörs på Vincennes den 24 januari och har en samlad prissumma på 700.000 euro.

Nioårige Bahia Quesnot har sprungit in 1.138.408 euro hittills under karriären. Hon har testat på montédisciplinen vid fyra tillfällen tidigare, senast i november 2017. Tre gånger har hon blivit diskvalificerad. Hon har också en andraplats på Vincennes 2015. Då med Matthieu Abrivard i sadeln.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.