Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Hästarna som jagar plats i Prix de Cornulier

Foto: BRUNO VANDEVELDE/LE TROT
Flamme du Goutier är på nytt med i Prix de Cornulier. Foto: BRUNO VANDEVELDE/LE TROT

Fem hästar har redan säkrat sin startmöjlighet i Prix de Cornulier. På måndagen gick anmälningstiden till världens största montélopp ut.

Publicerad:

28 hästar är med i anmälningslistan till Prix de Cornulier (€700.000). Loppet rids på Vincennes på söndag och 18 hästar får chansen att göra upp över 2700 meter. Sedan tidigare har Jean-Michel Bazires Joumba de Guez säkrat sin plats i loppet i och med segern i Prix Jag de Bellouet. Klar för start i loppet är även Joël Hallais Ina du Rib i och med segern i Prix Bilibili samma dag.

Klara för Prix de Cornulier är även de tre första i vinterns upplaga av Prix du Calvados. De platserna gick till i tur och ordning: Fabrice Souloys Gold Voice, Franck Leblancs Happy And Lucky samt Stéphane Levoys Halfa.

Av dessa finns samtliga utom Joumba de Guez med i anmälningslistan till Prix de Calvados vilket gör att 14 hästar kommer att komma med på pengar.

I anmälningslistan finns hästar som bland andra Flamme du Goutier som vunnit loppet de två senaste åren, Granvillaise Bleue, Zarenne Fas och Hanna des Molles.

Den senare har startat i monté vid fem tillfällen och vunnit fyra och vid samtliga starter hittills har Alexandre Abrivard suttit i sadeln. På söndag får hon stifta bekantskap med ny ryttare då Abrivard i lördags var med i en bilolycka och drabbades av dubbla frakturer, vilket ParisTurf skrivit om.

Startlistan till 2024 års upplaga av Prix de Cornulier blir definitiv på torsdag.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.