Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Belina Josselyn starkast i upploppsdramat

Foto: Thomas Blomqvist
Belina Josselyn tog karriärens största triumf efter en häftig slutstrid i Prix de France. Foto: Thomas Blomqvist

Tre ekipage jagade revansch efter Prix d’Amérique. Samma ekipage stred om segern över upploppet.

Publicerad:

Det blev en nya andraplats för Bold Eagle, en ny tredjeplats för Propulsion och en ny styrkedemonstration av Jean Michel Bazires Belina Josselyn (e. Love You).
Efter en hedersam fjärdeplats fick stoet äntligen betalt för sin hårdhet. Via tredjespår närmade hon sig dödenstravande Propulsion och ledande Bold Eagle över upploppet. Det krävdes målfoto för att säkerställa att Belina Josselyn hade satt nosen först – och hon gjorde det på 1.10,2a/2100 meter. Därmed tog hon sin första seger sedan juni i fjol och sin absolut första seger i ett grupp I-lopp. Segern betalade 180 000 euro.

Dessförinnan hade Bold Eagle körts till ledningen via tredjespår och kunde därifrån avverka första 1100 meterna på snabba 1.08,9. Då klev Örjan Kihlström in i matchen och lämnade andra utvändigt för att landa utvändigt om ledaren Därifrån höll hästen starkt till en tredjeplats, knappt slagen av tätduon. Tredjeplatsen betalade 56 000 euro och den togs på 1.10,3a/2100 meter. 

Sjätta raka för Örnen

Bold Eagle inkasserade därmed sin sjätte raka andraplats på 1.10,3a/2140 meter.
Wild Honey orkade inte att bjuda upp till strid från rygg ledaren och blev sjua med Björn Goop. Jerry Riordans Ringsostarr Treb gick bra som femma efter ett lopp som i stor del spenderades i tredjespår.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.