Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Årsdebut för Tesselaars topphästar

Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD
Gio Cash efter Breeders Course-segern på Jägersro i somras. Sonen till Victor Gio har vunnit tio av femton starter och tjänat närmare 300.000 euro. I fjol var han tvåa i Orsi Mangelli. Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD

I kväll är Gio Cash tillbaka på banan. Svenskbekantingen årsdebuterar på Victoria Park i Wolvega och får sällskap dit av stallkamraten Novato som också gör sin första start för säsongen.

Publicerad:

Gio Cash kvalade nyligen på 1.12,9a/2100 m på samma bana. Nu väntar Criterium der Vierjarige med 22.000 euro att tävla om.

Den fyraårige hingsten är född i Tyskland och tränas i Nederländerna av Dion Tesselaar. Han har gästat Sverige tre gånger och vunnit vid samtliga tillfällen. Först i Breeders Course som tvååring, sedan i försök och final av samma löpningsserie som treåring i fjol.

Novato mot Solvalla

En annan som vunnit Breeders Course på svensk mark är treårige Novato. Han står också i Tesselaars stall och ska även han årsdebutera i Wolvega i kväll.

Novato ställs mot tre motståndare i årets fjärde försök till Breeders Course. Finalen körs under elitloppshelgen på Solvalla.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.